Klompenklets

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Klompenklets

Sinds 2004 is carnavalsvereniging Net Nie een feit. Naast het bezig zijn voor de optocht elk jaar en veel plezier maken met elkaar is er nog iets waar we al onze ziel en zaligheid in gooien en dat is de klompenklets.

Het was tijdens onze evaluatie van carnaval 2008 toen het idee kwam om het tonproaten in Schijndel weer nieuw leven in te blazen. Dit mede omdat het in omringende dorpen zo’n succes is en het hier in Schijndel niet echt meer leefde. Een commissie van 3 mensen ging aan de slag met de voorbereidingen. Iedereen van ons clubke was eigenlijk meteen enthousiast en dat was ook de voorwaarde want je moet er met z’n allen de schouders onder zetten wil je dit tot een succes maken. We hadden allemaal een gezamenlijk doel voor die avond en dat was iedereen, maar ook vooral ons zelf, een gezellige avond bezorgen. De locatie werd de vink, veel enthousiaste medewerkers en een prachtige zaal, wat wil je nog meer! Wij verkleed als allemaal verschillende typetjes draaien samen met de medewerkers van de vink deze avond. Het gezellige publiek, de goede tonproaters en de super sfeer maken het tot een heerlijk avondje uit.

De avonden worden ieder jaar gevuld door Schijndelse tonproaters maar ook de regionale toppers ontbreken niet. Sinds vorig jaar hebben we zelfs een tonproater uit ons eigen clubke. Arno Heijmans heeft zijn debuut gemaakt als fons de Spons, een glazenwasser die het allemaal mooi kon vertellen en ook de lokale "bekendheden" eens even onder de loep neemt. En ook voor dit jaar heeft hij weer een prachtige buut klaar liggen net als zijn collega proaters Cor van Casteren, Wichard de Benis, Jan Schellekens, Dirk Kouwenberg, Kitty Goverde en Rob van Elst. Al deze namen op een rij staan weer garant voor een succesvolle 6e editie van de klompenklets. Het publiek, van jong tot oud, geniet elk jaar, net als wij, van twee fantastische avonden. Ook dit jaar gingen bij Jan van Roesel de kaarten weer als warme broodjes over de toonbank en waren we binnen enkele uren uitverkocht, super! Een avond die je zeker niet mag missen, dus we zien je graag op vrijdag 31 januari of zaterdag 1 februari in de vink. Tot dan.

CV Net Nie

Reageren op de site? Wil je dingen aanleveren voor de site? Mail naar pr@schorsbos.nl Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?