Boerenbruiloft

2014

2013

2012

2011

2010

2007

2006

Boerenbruidspaar 2013

Deze twee zijn het dus die op karnavals-dinsdag het boerenbruidspaar zullen gaan vormen. Sjannie Kusters en Hans Cornelius. Als motto voor dit feest koos de commissie voor "Klinkt niej mar Toeternietoe". Reden voor deze keuze was/is het feit dat dit de samenstelling is van de namen van de karnavalsorkesten waarbij de twee musiceren. Sjannie bespeelt bij de Klinknieriemers de saxofoon en Hans is bij de optredens van Toeternietoe slagwerker. TNT noemt men het orkest afgekort. Zeer explosief dus.

Naast deze aktiviteiten zijn beiden zoals in de omschrijvingen was aangegeven, lid van de Harmonie. Sjannie ook hier dus aan de saxofoon en dat al liefst 12½ jaar, gelijk met haar man Wim en zoon Teun. Hun jubileum werd onlangs gevierd en tijdens het bijbehorende feest kon men haar druk bezig zien op de dansvloer bij de demonstratie Line-dancen.

Hans vult zijn lidmaatschap op een andere wijze in. Hij is namelijk de penningmeester van de Club van 100. Deze mensen organiseren jaarlijks enkele aktiviteiten waarvan de opbrengst bestemd is voor financiële ondersteuning van de harmonie. Een "Harmonisch stelletje" zou men dus kunnen stellen en dat is het ook.

Andere omschrijvingen gaven aan dat Sjannie aktief is op het gebied van ontwikkelingshulp en dan speciaal voor kinderen in dorpen buiten Schijndel en ook dat klopt. Sjannie is namelijk directrice van een Lagere School in Beek en Donk met nog een dependence in Lieshout. Hans werd getypeerd als brenger van het licht in Schijndel en dat was natuurlijk om het feit dat hij een belangrijk man was op het kantoor van PNEM dat jarenlang in Schijndel was gesitueerd.

Eén van de inzenders voor de oplossing dacht nog even dat Bolsius in Schijndel voor het licht zorgde en benoemde een oud-werknemer (Chrisje Schellekens) als bruidegom. Slechts weinigen wisten uiteindelijk het juiste paar aan te wijzen maar toch zal er op karnavalsdinsdag een winnaar als genodigde aan het ontbijt plaatsnemen. Deze zal één dezer dagen bericht krijgen.

Voor het overige kunnen de voorbereidingen voor het feest nu dus echtgenoot beginnen. Bent U niet uitgenodigd door Hans of Sjannie neem dan even kontakt op met harrievanherpen@hotmail.com. Het dagprogramma zal over enkele weken bekend worden gemaakt als het paar wordt gepresenteerd in het Schorsbosblojke.

Reageren op de site? Wil je dingen aanleveren voor de site? Mail naar pr@schorsbos.nl Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?