Boerenbruiloft

2014

2013

2012

2011

2010

2007

2006

Dinsdag weer naar de bruiloft


In de agenda van iedere rechtgeaarde Schorsbosse karnavalsvierder staat ieder jaar met stip aangetekend een bezoek aan het boeren buidspaar dat op dinsdag met alle toeters en bellen in het Gemeentehuis in d´n onecht zal worden verbonden.

Burgemeester Eugster valt de eer te beurt om te mogen fungeren als Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. En ongetwijfeld zal zij hem ook hier behoorlijk van jetje geven. Het is haar intussen wel toevertrouwd. Ook dit jaar is de kommissie er weer in geslaagd een voortreffelijk paar voor dit gebeuren te koppelen en het lijdt geen twijfel of alles en iedereen zal zich inspannen om van deze dag weer een grandioze ouderwetse Boeren Bruiloft te maken. Ook dit jaar zal het feest gevierd worden in de schitterende spiegeltent op de Markt.

Het draaiboek voor die dag ziet er in grote lijnen zo uit: Om 10.30 wordt het paar met de boerenkar thuis opgehaald en begeleid met muzikale klanken van de Hofkapel en van de Gineinders (de huiskapel van bruidegom Marc) naar de feesttent gebracht waar om 11.33 uur het ontbijt begint. Voor familie en genodigden zijn hier de plaatsen gereserveerd en de resterende plaatsen worden ingenomen door de mensen die daarvoor een plaatsbewijs hebben gekocht. Het zou kunnen dat er nog wat plaatsen over zijn. Informeer daarvoor even via een mailtje naar harrievanherpen@hotmail.com

Om kwart voor 1 vertrekt het gezelschap naar het Gemeentehuis. Gelukkig maar een eindje lopen, zodat hier om 13.00 uur de plechtigheid kan beginnen, natuurlijk nadat iedereen zijn plekje in de Raadszaal heeft gevonden. Na de voltrekking wordt in de hal op gezondheid van bruidspaar Marc en Mariëtte een borrel gedronken waarna met slaande trom en muzikale begeleiding de feesttent weer wordt opgezocht. Daar begint dan om 14.33 uur de receptie waar ongetwijfeld evenals ieder jaar weer velen zullen aansluiten om het onechtpaar te feliciteren, van kado´s te voorzien en samen te genieten.

De receptie staat gepland tot 16.33 uur,waarna iedereen zich voorbereid op het afscheid van Hopbeljanus.Het gewone leven begint namelijk ´s anderendaags.Marc Voets neemt dan weer zijn plaats in als direkteur Van Voets & Donkers (V & D) en Mariëtte Mettler neemt weer de zorgen waar voor Gijs, haar broer Paul en anderen die zorg nodig hebben.

Reageren op de site? Wil je dingen aanleveren voor de site? Mail naar pr@schorsbos.nl Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?