Bellebloasfestijn

2012

19e editie van Het Bellebloasfestijn

Georganiseerd door muziekkapel De Bellebloazers uit Schijndel op zondag 6 november 2011.

Of het nu het officieuze begin van carnaval 2012 is of de afsluiting van carnaval 201, feit is dat op zondag 6 november a.s het traditionele Bellebloasfestijn weer plaats zal vinden bij in de zaal bij restaurant De Boerenhofstede aan de Boxtelseweg 24 te Schijndel. Voor de 19e keer organiseren De Bellebloazers op de eerste zondag van november hun muziekfestijn vooruitlopend op de officiële start van het Schijndels Carnaval op 11-11-2011. De middag wordt geopend om 14.11 uur met een optreden van de Bellebloazers zelf.

Op dit Bellebloasfestijn die een muzikale opwermer is vlak voor het 11-11 bal laten de deelnemende muziekkapellen al een deel van nieuwe repertoire horen wat ze aan het instuderen zijn maar ook oude succesnummers. Dit jaar nemen zowel Schijndelse als buitendorpse kapellen deel. In volgorde van optreden zijn dit na de opening: ´t Kumt wel uit Heeswijk-Dinther; Het Overschotje; De Hofkapel; De Bellebloazers; De Geinstampers; De Donderjagers uit Boekel; De Klinck(nie)riemers en Toe mar.

De pauze wordt opgeluisterd door een zang-optreden van Christ Steenbakkers. Het geheel wordt gepresenteerd door Henri Peijnenburg.

Om alvast een beetje in de stemming te komen voor de bijzondere 11-11-2011 viering op de vrijdag erna is het een goede raad om dit Bellebloasfestijn te bezoeken, ook genieten van de muzikale kwaliteiten van de diverse muziekskes.

Ieder is van harte welkom en de toegang is gratis.

Reageren op de site? Wil je dingen aanleveren voor de site? Mail naar pr@schorsbos.nl Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?