Sponsormogelijkheden

Download hier de volledige beschrijving van sponsormogelijkheden in een pdf-bestand.

Al meer dan 58 jaar speelt het volksfeest dat Carnaval heet een belangrijke rol in de Schijndelse/Schorsebosse samenleving. Clubs, verenigingen, muziekkapellen, scholen en gemeente zetten zich jaarlijks in om voor jong en oud dit culturele volksfeest in stand te houden. Volkscultuur – en zeker de Schijndelse – moeten we in ere houden.

Wat meer dan 58 jaar geleden in het klein werd opgestart is uitgegroeid tot een groots carnavalesk festijn. Intussen is een aantal evenementen niet meer weg te cijferen, zoals 11-11-bal, liedjesavond, Kinderliekusfist, optocht, Zittingsavonden, Klompenkletsavonden, receptie Prins, Bellebloasfestijn, bezoeken ouderen, zinderende zaterdag met sleuteloverdracht, schaftuurke, aankleding centrum, uitgeven Schorsbosserbloaike etc. Zeer vele Schorsbossers en Schorsbosserinnekes, verenigd in commissies onder leiding van een Minister, zijn vele uren in samenspraak met het Kabinet in de weer om elk jaar een groot creatief feest voor de gehele bevolking neer te zetten. Grote aandacht krijgt de jeugd waarbij scholen, docenten en ouders worden betrokken. Opvoeden is immers ook opvoeden tot feesten. Creativiteit komt tijdens de voorbereidingen in allerlei toonaarden naar boven. Zoiets dienen we te koesteren. In de beginjaren was er een prinsenclub die werd begeleid door een hofkapelleke. Tevens waren er een of twee carnavalsclubs en een kleine optocht. In de loop der jaren is het Schorsbos Carnaval uitgegroeid tot een groots opgezette feestelijke manifestatie waarin allerlei geledingen van ons dorp een rol vervullen.

Dit cultuurgoed is de moeite van het behouden waard. Ondanks het feit dat Carnaval een historisch cultuurfeest is, worden ontwikkelingen die ten goede komen aan het goede vieren van Carnaval niet geschuwd. Steeds komen er nieuwe ideeën om Carnaval te optimaliseren. Maar wat er ook gedaan wordt; het komt ten goede aan ons eigen Schijndel.

Maar achter elke activiteit zit nu eenmaal een financieel plaatje. Zoveel mogelijk moeten commissies eigen financiën zien te genereren. Inventiviteit is hier een noodzakelijkheid. Overal zien we dat subsidies worden gehalveerd of zelfs ingetrokken en dat brengt vele organisatoren in de problemen. Gelukkig worden er toch altijd bronnen gevonden die het Carnaval een warm hart toedragen en die bereid zijn dit volksfeest te ondersteunen.

Download hier de volledige beschrijving van sponsormogelijkheden in een pdf-bestand.

Met carnavaleske groet,
PR commissie

Reageren op de site? Wil je dingen aanleveren voor de site? Mail naar pr@schorsbos.nl Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?