SOS 700 STIMULEERT KINDERCARNAVAL SCHORSBOS

Verrast, neen zeer verrast, kwam de toezegging van een financiële injectie van SOS 700 bij de commissie Promotion Schorsbos en commissie Kinderliekusfist aan. Al een aantal jaren worden er activiteiten georganiseerd om de jeugd bij het volksfeest te betrekken.

Voorzitter van Promotion Schorsbos en het Kinderliekusfist, Harrie van Herpen alsmede zijn commissieleden, zijn bijzonder verheugd met de geste van SOS 700. ” Hierdoor kunnen we onze plannen uitvoeren zonder op bepaalde zaken te moeten bekibbelen. We werken met een low budget en het is elk jaar maar passen en meten om een activiteiten tot een goed einde te brengen. Carnaval is volkscultuur en dat moeten we koesteren. Dat houdt in dat we de jeugd vroegtijdig bij dit feest moeten betrekken, daarom zetten wij activiteiten op touw om de jeugd te laten proeven van dit feest waarbij disciplines als creativiteit, handenarbeid, maar ook zang, dans en voordracht aandacht krijgen. Lantaarnpalen sieren de straten met kleurrijke carnavalesk getinte borden die gemaakt zijn door de schooljeugd. Nu kunnen we ons idee van het maken van vele maskers realiseren die ondermeer het citytheater tijdens het Kinderliekusfist zullen opvrolijken en het publiek in de juiste stemming zullen brengen. Materiaal is immers duur en ook de scholen moeten worstelen met hun budget. Ja, deze geste van SOS 700 komt juist nu ons zeer van pas,” aldus Van Herpen.

SOS 700 staat voor Stichting Ondernemers Schijndel die in het jaar van het 700-jarig bestaan van Schijndel door Schijndelse ondernemers is opgericht met de ambitie zich in te zetten voor de Schijndelse gemeenschap. In december 2010 is bijgedragen aan Sint-Nicolaasactiviteiten, werd een levensgrote kerstboom op de Markt geplaatst en in 2011 heeft men het Open Filmpodium in ’t Spectrum mogelijk gemaakt. Ook werd in 2011 de Sinterklaasvoorstellingen in het Elde College en het Winterpaleis op de Markt gerealiseerd. En dan nu aan het begin van het jaar 2012 geeft SOS 700 een extra stimulerende injectie voor de jeugd van Schorsbos.

Inmiddels zijn ook al een tweehonderd kinderen bezig met de voorbereidingen van het Kinderliekusfist dat op zondag 22 januari in het Citytheater wordt gehouden en waarbij iedereen van harte welkom is.

Reageren op de site? Wil je dingen aanleveren voor de site? Mail naar pr@schorsbos.nl Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?