Meneer de PreZident

In ons carnavalswereldje kennen we de titel PreZident. Normaal is de schrijfwijze president. Dus hebben we om opheldering gevraagd bij het presidium Schorsbos. De normale schrijfwijze is inderdaad president. Kek mar in ut grune bukske. Maar...aan de naam PreZident zit een verhaaltje vast.

Onze PreZident Tummeske kreeg de titel president van de toentertijd regerende Hoogheid Prins Fons Didde dun Urste. Van oorsprong een Oeteldonker maar toen woonachtig in Liempde. Drie maal regeerde Prins Fons met verve over zijn rijk Schorsbos. In zijn laatste regeringsjaar benoemde Prins Fons Tummeske, die toen veurzitter was van de Prinsenclub De Hopplukkers, tot president. Maar de manier waarop hij dit zei en de nadruk legde op de z in het woord is het woord geworden zoals we dat nu kennen "PreZident". En uit eerbied wordt de naam ook met een hoofdletter geschreven. Dus het is geen typefout. Ut is mar dè ge ut wit wor!

Reageren op de site? Wil je dingen aanleveren voor de site? Mail naar pr@schorsbos.nl Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?