36STE KRANTENWISSELTROFEE NOORD-BRABANT

De uitreiking van de krantenwisseltrofees Noord-Brabant gaat dit seizoen voor de 36ste keer plaatsvinden. Het gaat bij de regionale evenement om de beste carnavalsperiodieken die in dit seizoen in Noord-Brabant worden uitgegeven. Het gaat hierbij om de categorieën magazine, bloaike en krant. Het Schorsbosserbloaike heeft al vele malen - en met wisselend succes - aan deze creatieve wedstrijd in de categorie krant meegedaan. Diverse jaren is men met de hoogste eer gaan strijken. Drie jaar achtereen heeft deze manifestatie in Schorsbos en wel in 't Spectrum plaatsgevonden. De Stichting Krantenwisseltrofee Noord-Brabant heeft nu Nuland (gemeente Maasland) uitgekozen om in Motel Nuland de prijzen te gaan uitreiken.

Inmiddels zijn de vele krantencommissies al druk doende om hun periodiek in elkaar te zetten.

Op 10 februari 2010 dienen de carnavalsperiodieken in Motel Nuland te worden ingeleverd, waarna de juryrapporten voor de beoordeling der periodieken voor de publieksjury worden uitgereikt. Naast de publieksjury is er ook een vakjury.

Op zaterdag 6 maart 2010 zal dan in Motel Nuland de resultaten van de jury's bekend gemaakt worden in aanwezigheid van krantencommissies, prinsen en raden van elf, carnavalsclubs en vele andere belangstellenden. Dit boekenbal heeft een open karakter en iedereen is van harte welkom om dit ludieke festijn mee te beleven. Op deze avond, de deuren gaan om 19.00 uur open, wordt ook de beste tekenaar bekend gemaakt.

We zijn benieuwd hoe ons Schorsbos in het jubileumjaar het er zal afbrengen. Het is alweer 36 jaar geleden dat onze PreZident Thom Dissel, toentertijd Prins Carnaval van Den Dungen, gestart is met de krantenwisseltrofee om de krantencommissies te eren voor hun vele, maar belangrijke taak.

Reageren op de site? Wil je dingen aanleveren voor de site? Mail naar pr@schorsbos.nl Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?